راهنمای خرید, مقایسه, نقد و بررسی

انواع تجهیزات ذخیره سازی

انواع تجهیزات ذخیره سازی اطلاعات کدامند؟

ذخیره سازی اطلاعات

متفاوت بودن اهداف استراتژیک سازمان‌ها و حساسیت دسترسی به داده‌ها در هر سازمانی باعث به وجود آمدن راه‌های متعددی برای ذخیره سازی اطلاعات شده است. دسترسی آنلاین به داده‌ها و یا قابلیت آرشیو و نگهداری آن‌ها از اهداف سازمان‌ها برای انواع مختلف تجهیزات ذخیره سازی اطلاعات مانند DAS ،SDS ،Tape ،SAN ،NAS هستند. این تجهیزات می‌بایستی باتوجه به نیاز سازمان‌ها اهداف مختلفی را برآورده سازند از جمله آن‌ها می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • توسعه پذیری
  • کیفیت و امنیت بالای داده‌ها
  • سرعت و بازدهی مناسب
  • پیکره بندی متنوع
  • دسترسی پذیری بالا
  • مدیریت آسان
  • انعطاف پذیری

انواع تجهیزات ذخیره سازی اطلاعات

یکی از واحدهای حیاتی هر سازمان، واحد ارتباطات و فناوری اطلاعات درون هر سازمان است. در رابطه با بررسی مسائل و مشکلات موجود درون هر سازمان و بررسی امکان پیاده سازی راهکارهای جامع بر پایه فناوری اطلاعات و ارتباطات برای انجام پروژه‌ها و نظارت بر تهیه و طراحی و پیاده سازی این راهکارها و همین‌طور حفظ و حراست اطلاعات، مسئولیت بر عهده واحد ارتباطات و فناوری اطلاعات است. در این مقاله قصد داریم به حفظ و حراست از این اطلاعات که به نوعی این روزها چالشی درون سازمان‌ها هستند بپردازیم.

ذخیره سازی یا Storage چیست؟

امروزه باتوجه به سیستمی شدن کارها در هر زمینه‌ای که استفاده از سخت افزارها و نرم افزارها و رایانه را بخشی جدایی ناپذیر از زندگی ما کرده است ما را بر آن داشته تا به دنبال راهی برای حفظ و نگهداری اطلاعات باشیم. در حقیقت اطلاعات را ذخیره می‌کنیم تا در مواقعی که به آن‌ها نیاز پیدا کردیم بتوانیم به آن‌ها دسترسی پیدا کنیم. برای ذخیره سازی اطلاعات راه‌های مختلفی وجود دارد.

انواع ذخیره سازی ها

ذخیره سازی درون سازمان‌ها به دو شیوه کلی ذخیره سازی از راه دور و ذخیره سازی بصورت محلی انجام می‌گیرد.

در این بخش به هرکدام از این روش‌ها خواهیم پرداخت.

ذخیره سازی محلی

ذخیره سازی به صورت محلی برروی تجهیزات مختلفی صورت می‌گیرد و عبارتند از:

  • Externa Hard Disk یا دیسک سخت خارجی

Externa Hard Disk یا دیسک سخت خارجی

دیسک سخت خارجی را می توان به نوعی مشابه با هارد رایانه‌های رومیزی یا لپ تاپ‌ها دانست. تنها تفاوتی که این هارد با هارد رایانه‌های رومیزی یا هارد درون لپ تاپ‌ها دارد این است که می‌توان در مواقع لزوم این هارد را به رایانه متصل و در حالتی‌که از آن استفاده نمی‌شود جدا کرد. از مزایای استفاده از هارد دیسک‌ها برای ذخیره سازی می‌توان به ارزان بودن آن‌ها اشاره کرد. به نوعی بهترین گزینه برای ذخیره سازی محلی داده‌ها هستند.از معایب آن نیز می‌توان به ظریف بودن آن اشاره کرد که همین موضوع باعث می‌شود تا آسیب دیده و یا به علت نوسان برق خراب شوند.

  • داریو حالت جامد یا SSD

عملکرد SSD مانند درایوهای سخت افزاری مکانیکی / مغناطیسی است. از نظر ساختار داخلی، این درایو کاملا با درایوهای سخت افزاری مکانیکی / مغناطیسی متفاوت است. این درایوها هیچ پلات چرخشی و یا بخش متحرکی ندارند. درایو حالت جامد یا SSD برای ذخیره داده تنها برروی نیمه هادی‌ها و الکترونیک تکیه می‌کنند. ذخیره سازی بر روی SSD از نظر کارشناسان بسیار قابل اعتمادتر و قوی‌تر از مغناطیس سنتی است. عملکرد سریع‌تر در خواندن و نوشتن، قوی‌تر و قابل اعتمادتر بودن آن‌ها نسبت به دیسک سخت سنتی مغناطیسی و قابل حمل بودن درایو SSD از مزایای آن است. قیمت نسبتا گران آن نسبت به هارددیسک‌های سنتی مغناطیسی و وجود فضای کمتر برای ذخیره سازی را می‌توان از معایب آن به شمار آورد.

  • ذخیره سازی متصل به شبکه یا NAS

برای ساختن فضای ذخیره سازی متصل به شبکه یا NAS به سادگی یک یا چند هارددیسک معمولی IDE یا SATA را درون محفظه ذخیره سازی آرایه قرار می‌دهند و از طریق یک پورت اترنت به روتر یا هاب شبکه متصل می‌کنند. برای تهویه فضاهای NAS. و همچنین جلوگیری از گرمای بیش از حد داخل این محفظه‌ها از فن‌های تهویه برای آن استفاده می‌کنند. ذخیره سازی در این فضاها گزینه بسیار مناسبی است. یکی از مزایای ذخیره سازی متصل به شبکه این است که فضای زیادی را می‌توان برای ذخیره سازی به کار برد و راه اندازی RAID باعث افزایش قابلیت اطمینان و یا خواندن و نوشتن عملکرد می‌شود. از معایب این نوع ذخیره سازی گران بودن آن و دسترس پذیری مشکل به آن و حساس بودن آن در مقابل حوادثی مثل سیل و آتش سوزی و … است.

  • درایو نوری CD/DVD

این گزینه برای ذخیره اطلاعاتی مانند فیلم، موسیقی، نرم افزارها و .. گزینه بسیار مناسبی به شمار می‌آید. به راحتی قابل دسترس است و از قیمت مناسبی نیز برخوردار است. بسیار ظریف هستند و نسبت به تجهیزات ذخیره سازی که تا الان گفته شد طول عمر کمتری دارند و نگهداری از آن ها سخت‌تر است چون به راحتی آسیب می‌بینند.

Flash Drive یا USB Thumb

Flash Drive یا USB Thumb را می‌توان مشابه درایوهای حالت جامد دانست و تفاوتی که با آن‌ها دارد در اندازه و ظرفیت آن‌ها است. در Flash Drive قطعات متحرک وجود ندارد و از مزایای Flash Drive اندازه کوچک آن است و همین موضوع باعث شده تا برای حمل مناسب شود. دسترسی به Flash Drive این روزها بسیار راحت است. ظرفیت کم Flash Drive نیز از معایب آن به شمار می‌آید. برای خرید Flash Drive با گارانتی Life Time و در ظرفیت‌های مختلف می‌توانید به فروشگاه دیجی سولاریس مراجعه نمایید.

ذخیره سازی از راه دور

  • ذخیره سازی ابری

درحقیقت ذخیره سازی ابری، فضای آنلاینی است که از آن می‌توان برای ذخیره سازی داده‌ها و اطلاعات استفاده کرد. برای ذخیره سازی آنلاین باید به شبکه‌ای بزرگ از سرورهای مجازی که مجهز به مدیریت فایل‌ها و برنامه ریزی و سازمان دهی فضای ذخیره سازی مجازی است باید استفاده کرد. از فضاهای ذخیره سازی ابری می‌توان به آمازون درایو، گوگل درایو و اپل آی کلاد اشاره کرد.

در این مقاله سعی شد تا به شکل مختصر به ذخیره سازی و انواع تجهیزات ذخیره سازی بپردازیم. مهم‌تر از آن از تجهیزات ذخیره سازی در دسترس و مهمی که این روزها به راحتی می‌توانید برای حفاظت از اطلاعات خود به آن‌ها دسترسی داشته باشید صحبت کنیم. امیدوارم مورد قبول قرار گرفته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *