از سال 1995 میلادی تا به امروز جهان دستخوش تغییرات بسیار زیادی شده است. و همین امر باعث شده تا جهان امروز به افسانههای علمی-تخیلی بیشتر شباهت داشته باشد تا جهان واقعی. با پیشرفت تکنولوژی و دسترسی به ابزارهای ساخته شده میتوان در هر لحظه به هر چیزی در هر جایی دسترسی پیدا کرد. طی این مدت هر سال فناوری جدیدی وارد بازار شد که برخی از آنها ماندگار شدند. و فقط باتوجه به تغییرات زندگی و تغییر در نیازهای انسانها کمی تغییر کردند و برخی دیگر از صحنه روزگار محو شدند.
تا به امروز تغییرات زیادی در تکنولوژی صورت گرفته است اما برخی از آنها باعث شده تا زندگی انسانها تغییرات قابل ملاحظهای داشته باشد. در این مقاله قصد داریم تا شما را با فناوریهای فوقالعاده و همچنین آپگریدهای ساده فناوریهایی که مسیر را برای تغییرات بیشتر هموار نمودند آشنا سازیم.
3G BroadBand
به هیچ وجه نمیتوان اینترنت سیار را قبل از اینکه فناوری 3G عرضه شود با شکل امروزی آن مقایسه کرد. فناوری 3G برای اولین بار در انگلستان پا به عرصه گذاشت. با پیدایش این تکنولوژی بسیاری از افراد برای اجرای بازی و انجام کارهای خود به این تکنولوژی وابسته شدند. در سال 2001 اولین شبکه 3G در کشور ژاپن توسط کمپانی NTT DoCoMo راه اندازی شد. استفاده از اینترنت 3G بیش از حد انتظار به طول انجامید و در سال 2003 تنها 200 نفر در اقصی نقاط دنیا به این اینترنت دسترسی پیدا کردند.
برای بهره گیری از این تکنولوژی برخی افراد از گوشیهای خود استفاده کردند. و برخی از ابزارهای سیار (مودم 3G) بهره گرفتند. شرکتهای مخابراتی انگلیسی میلیاردها پوند برای خرید اینترنت شبکه 3G صرف کردند و به سمت اینترنت 3G متمایل شدند. بازار این فناوری به حدی گرم شد که بعد از مدتی دیگر کاربران اینترنت 3G از آن راضی نبوده. و منتظر اینترنت 4G شدند. این فناوری دستیابی به اینترنت را با سرعت بسیار بیشتری برای کاربران به ارمغان آورد. به حدی که دیگر شرکت در کنفرانسها و نشستهای طولانی مدت برای کاربران آن دیگر ملال آور نیست.
مالتی تاچ
اگرچه ایده استفاده از فناوری تاچ از زمان ساخته شدن کامپیوترها مطرح شده بود. اما فناوری تاچ تا مدتهای طولانی طرفداران کمی داشت و تا همین 10 سال پیش افراد کمی با این فناوری آشنایی داشتند. اولین بار کمپانی مایکروسافت به اهمیت فناوری تاچ پی برد. اما به دلیل برنامه ریزیهای ضعیف این کمپانی ایده پلتفرم تاچ رومیزی مایکروسافت موسوم به Microsoft Touch به سال 2001 میلادی فقط یک ماه قبل از آیفون وارد بازار شد. این فناوری نقش مهمی را در طرحهای بعدی کمپانی مایکروسافت ایفا کرد. اما در حقیقت با کمی انصاف باید بگوییم که کمپانی اپل با ساخت آیفون فناوری تاچ را در میان افراد به محبوبیت رساند.
USB
اولین نمونه USB در ژانویه سال 1996 روانه بازار شد. در USBهای اولیه نرخ انتقال داده برابر 1.5مگابایت بر ثانیه در پهنای باند پایین و در پهنای باند کامل 12مگابایت بر ثانیه بود. و امکان استفاده از آن به همراه کابل یا مانیتور وجود نداشت. ارائه نسخه جدیدتر USB یعنی USB1.1 باعث شد تا این فناوری بقا پیدا کند.
با استقبال شدید کاربران دنیای مجازی در سال 2000 میلادی نسخه 2 آن هم عرضه و به سرعت در همه جا مرسوم شد. نسخه USB وعده ارائه پهنای باند بیشتر با سرعت بالاتر را به کاربران داده بود. و در این بین با نام “High Speed” شناخته میشد. بعدها نوع miniUSB آن نیز عرضه شد اما در حقیقت علت ماندگاری این تکنولوژی سهولت استفاده از آن بود. جهت کسب اطلاعات کامل از روند پیشرفت این تکنولوژی میتوانید به مقاله “با انواع USB و تکنولوژی ThunderBolt آشنا شوید” مراجعه کنید.
اینترنت بی سیم
نخستین بار در سال 1999 میلادی کالاهای بازرگانی جدیدی تحت عنوان «وایفای» وارد بازار شدند. و با وجود سرعت بسیار پایین این ارتباط، به دلیل مزایای بیشماری که داشت مورد توجه کاربران بسیاری قرار گرفت. در صورتی که از پهنای باند خوبی برخوردار باشید ارتباطات بیسیم خانگی کارایی و سرعت خوبی خواهند داشت. این در حالیست که بسیاری از مناطق از این نوع اینترنت بیبهره هستند.
بعد از سادهتر شدن ایجاد شبکه نسبت به قبل استفاده از وای فای هم متداولتر شد. این در حالی بود که به راحتی با لپ تاپ یا هر وسیله دیگری که قادر به دریافت امواج وای فای بود در هر جایی از منزل خود که راحت بودید میتوانستید به گشت و گذار در وب بپردازید. امروزه گوشیهای هوشمند، تبلتها، پرینترها، کنسولهای بازی، سیستمهای صوتی و دیگر ابزارها همه و همه میتوانند به شبکه خانگی شما دست پیدا کنند. و از طریق آن اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت نمایند یا حتی می توانید بین آنها یک شبکه برقرار کنید.
البته اینترنت بیسیم هم معایب خود را دارد و اگر به هر دلیلی ارتباط شما با روتر قطع شود ارتباط شما نیز با اینترنت قطع میشود. از معایب دیگر آن این است که پوشش دهی در همه مناطق منزل یا محل کار شما یکی نیست. و در برخی جاها که به روتر نزدیکتر است این پوشش دهی بیشتر و در مناطق دیگر که معمولا از روتر دورتر هستند آنتن دهی کمتر است. و در صورتی که مسافت زیاد باشد گاهی آنتندهی به صفر میرسد. برای این کار میتوانید نسبت به متراژی که میخواهید مودم یا روتر را استفاده کنید از مودم یا روتر High Power و یا از Extender استفاده نمایید.
سیستم های ردیاب ماهواره ای
نقشههای کاغذی که امروزه دیگر جای خود را به نقشههای دیجیتالی دادهاند دارای معایبی بودند از جمله این که قابلیت بزرگنمایی و کوچکنمایی نداشتند و مانگاری کمی هم داشتند. از اوایل دهه 1960 میلادی، رهیابهای ماهواره در قالب اشکال گوناگون وجود داشتهاند. اما این سیستمها اغلب نظامی بودند و در اصل پس از آنکه بیل کلینتون رئیسجمهور وقت آمریکا در دهه 1990 میلادی شد. سیستم موقعیتیاب جهانی ارتش ایالات متحده را افتتاح کرد. انواع غیرنظامی آن هم مرسوم گشت و به مرحله تولید انبوه رسید.
در همین زمان بود که سیستمهای رهیاب دیجیتال به یکی از لوازم ضروری و مورد نیاز رانندگان تبدیل شد. اما این سیستمها نیز مانند هر ابزار الکترونیکی دیگری در مواردی خوب کار کرده. و در برخی موارد دیگر کاربر را به اشتباه میاندازند. قدیمیتر شدن نقشهها و تغییر سیستمهای جادهای میتواند یک رهیاب ماهوارهای را به ابزاری خطرناک تبدیل کند. و حتی جان سرنشینان خودرو را نیز به خطر بیندازد.
اما چون اغلب آنها قابلیت اتصال به اینترنت را دارند میتوان به راحتی آنها را بهروزرسانی کرد. کاربران گوشیهای هوشمند به راحتی با اتصال به اینترنت می توانند این نقشهها را بهروز کنند. برنامههایی مثل Google Navigation آنچنان کامل و دقیق هستند که کاربران اندروید را از هر اپلیکیشن رهیاب دیگری بینیاز میکنند.
در این مقاله سعی کردیم تا شما را با 5 پیشترفت برتر تکنولوژی تا به امروز آشنا سازیم. امیدواریم مورد قبول شما عزیزان قرار گرفته باشد. یکی از تکنولوژیهایی که در این مقاله به عنوان پیشرفتهای عظیم تکنولوژی تا به امروز از آن یاد کردیم تکنولوژی USB بود و در صورتی که میخواهید در مورد این تکنولوژی بیشتر بدانید به مقاله هرآنچه باید در مورد USB Type-C بدانید مراجعه نمایید. در این مقاله به طور مفصل در مورد USB Type-C که امروزه نام آن را بسیار میشنویم صحبت شده است.